Diction
Ring til +47 401 98 040
Åpent til kl. 16.30
martinboberg.PNG
dictionjulefrokost.PNG
3C8AD57E-D0D6-4C5F-94DA-5E02EB421DD6.jpeg
85133555_2708823776060317_1124004013788889088_n (1).jpg
71214449_955120531488780_3907112658041569280_n.jpg
5.jpg

Vil du sette ditt preg på Diction?
Er du nysgjerrig, initiativrik og ambisiøs?
Ønsker du å kombinere teori med praksis?

Da kan en praksisplass hos Diction være riktig for deg!


Som praktikant hos Diction blir du en del av vårt internasjonale team i hjertet av København. Nedenfor oppsummeres kort det du får ut av en praksis hos Diction:

 • Et ungt arbeidsmiljø i en bedrift som vokser
 • Et innblikk i hverdagen til en internasjonal oppstartsbedrift
 • En praksis med mye ansvar og mulighet for selvstendig arbeid
 • En månedlig godtgjøring på DKK 3000
 • En skreddersydd praksis på 4-6 måneder
 • Gratis lunsj, søtsaker, frukt og andre godsaker
 • Mulighet for ansettelse etter fullført praksis
 • Skriftlig anbefaling når praksisen er ferdig

Diction tar inn praktikanter til våren og høsten

Vi har to lag med praktikanter i året. Laget består vanligvis av to til tre praktikanter. Det første laget av praktikanter på våren (start i februar) og det andre laget av praktikanter om høsten (start i august). Våre praksisavtaler er vanligvis på fire måneder og maks seks måneder. Samtlige praksiser må inngå som en del av et studie der praktikanter får plassen godkjent som en del av studiet og mottar ECTS (studiepoeng). I tillegg til faglig utvikling tilbyr vi også en månedlig godtgjørelse på DKK 3000.

Ledige praktikantstillinger

Hvis du vil vite mer om praksisen eller sende inn en åpen søknad, ta gjerne kontakt med oss. Hvis det er aktuelt for deg, send CV, søknad og karakterutskrift til [email protected]. Husk å skrive i emnefeltet hvilken praksisplass du søker på.

Norsk Prosjektassistent

Hvor fikk vi tidligere praktikanter fra

Vi setter vår ære i å gi alle praktikanter en grundig opplæring. Over tid har praksisen blitt et intensivt ukeskurs, hvor vi forbereder praktikanten godt nok til å kunne fortsette hos Diction senere, hvis både timing, talent og match er tilstede. Fra 2016 til sommeren 2020 har vi hatt totalt 17 praktikanter, hvorav vi senere har tilbudt ansettelse til 7 av praktikantene (41 %). Den påfølgende ansettelsen har vært i form av en stilling som studentmedhjelper eller en heltidsstilling. Våre praktikanter kommer fra mange forskjellige utdannelser, nedenfor kan du få en oversikt over noen av utdannelsene vi har hatt praktikanter fra:

 • Kandidat Språkvetarprogrammet – Uppsala Universitet
 • Kandidat i kommunikasjon & psykologi – Roskilde Universitetscenter
 • MA - International Business Communication – Copenhagen Business School
 • Kandidat i internasjonal forretningskommunikasjon med fransk – Copenhagen Business School
 • Bachelor i internasjonal forretningskommunikasjon med spansk – Copenhagen Business School
 • Bachelor i allmenn forvaltning - Aalborg Universitet
 • Profesjonell bachelor i internasjonal handel og markedsføring – Erhvervsakademi Sjælland
 • Kandidat i forsyningskjedeledelse, Copenhagen Business School
 • Profesjonell Bachelor i internasjonal salg og markedsføring – Copenhagen Business Academy
 • Kandidat i engelsk – Oversettelse & kommunikasjon – Københavns universitet
 • Bachelor i fransk – Uppsala universitet
 • Bachelor i Business Administration and Sociology – Copenhagen Business School
 • MA – Business Administration and Leadership – Roskilde Universitet
 • Bachelor Språkvetarprogrammet – Uppsala Universitet

Tidligere praktikanter

Udtalelse fra Emilie Berglund, HR-praktikant våren 2020

Jeg kan se tilbake på praksisperiode hos Diction som svært givende, både personlig og faglig, der jeg har fått testet mine faglige kompetanser i praksis. Praksisoppgavene var sentralisert rundt mitt ansvar for rekruttering av Dictions oversettere, noe som har gitt meg kompetanse innen screening av jobbsøkere.

Konkret bidro jeg med å utføre totalt 24 praksis- og jobbintervjuer for ansettelser internt på Dictions kontor. Her fikk jeg testet mine intervjuferdigheter, og jeg holdt også fire praksissamtaler helt alene. I tillegg fikk jeg ansvar for utlysing av våre praksisplasser for høsten 2020, med utarbeidelse av praksisinnlegg på Dictions LinkedIn, hjemmeside, sosiale medier og andre jobbplattformer. Vi testet en ny strategi i vår søken etter praktikanter, hvor Diction deltok på karrièredager på danske og svenske universiteter, noe som var en stor suksess.

Emilie leser bedriftsøkonomi, HA, Bachelor ved Aalborg Universitet.


Uttalelse fra Mie Kähler, HR-praktikant høsten 2020

Jeg har utviklet meg faglig gjennom praksisplassen min, og endte opp med å bli tilbudt en stilling som studentmedhjelper. I løpet av tiden min hos Diction, opprettet jeg nye vennskap. Diction arrangerer mange hyggelige og festlige arrangementer.

De sosiale sammenkomstene har bestått av alt mulig fra bowling, fredagsbar og julelunsj til Hawaii-temafest. Det er gjennom dette at jeg har bygget opp vennskap med kollegene mine – noe som er viktig for at hverdagen min skal fungere bra. Diction er utvilsomt et sted hvor du styrker dine sosiale og faglige kompetanser.

Mie ble kandidat i kommunikasjon og psykologi (Cand.comm. i kommunikasjon og psykologi) sommeren 2021.

Hvordan forløper praksisen seg

I løpet av praksisen din får du tildelt en mentor. Det er ofte din nærmeste leder, som er en prosjektleder eller direktøren vår. Mentoren hjelper deg gjennom praksisen og har som mål å utvikle deg faglig og sikrer at du har relevante oppgaver gjennom hele perioden. Praksisperioden er tilpasset studiet i tett dialog med oss, noe som betyr at du får fri når du tar eksamen og er på forelesninger. Ved oppstart er det et 5-dagers opplæringsprogram, og evalueringer etter 1. uke, 4. uke, midtveis gjennom praksisen og igjen til slutt.

Se bilder fra våre sosiale aktiviteter

Hos Diction synes vi det er viktig at stemningen på kontoret er god – et sted hvor alle trives, og hvor alle bidrar med godt humør. I tillegg organiseres sosiale aktiviteter, som er en del av vårt DNA. Vi har tidligere hatt arrangementer med fellesmåltid, vinsmaking, DHL stafett, piknik i Kongens Have, petanque på Boulebar, brettspillaften og mye mer. Du kan følge med våre sosiale arrangementer og hverdagslivet på kontoret, på vår instagram. Gå til Dictions Instagram.

Møt Diction på utdanningsmesser

Diction deltar hvert år på karrièredager på landets høyere utdanningsplasser. Her snakker vi med studenter og svarer på spørsmål om både heltidsstillinger, studentstillinger og praksis. Diction har tidligere deltatt på messer ved en rekke utdanningsinstitusjoner som vi samarbeider tett med. Vi kommer hvert år til messer på utdanningsinstitusjonene nedenfor.

 • Århus Universitet
 • Syddansk Universitet
 • Roskilde Universitet
 • Copenhagen Business Academy
 • Lunds Universitet (Agora-dagen)
 • Copenhagen Business School


Hvis du ikke når oss på ditt universitet, er du også velkommen til å besøke kontoret vårt på Gammeltorv på Strøget i København – men ta gjerne kontakt først via en e-post. Skriv til [email protected].

Diction AS
Postadresse: Bogstadveien 27 B
0355 Oslo
Norge
+47 401 98 040
Org.nr.: 919 257 121
EAN: 5797200064202
visamastercardvipps