Diction
Ring til 401 98 040
Åpent til kl. 16.00
27. september 2023

Diction utvider med oppkjøp av Korrekturselskabet

Oversettelsesbyrået Diction ApS overtar Korrekturselskabet ApS, som spesialiserer seg på korrekturlesing for privat- og bedriftskunder via nettstedene www.studiekorrektur.dk og www.erhvervskorrektur.dk. Dette markerer en styrking av Dictions innsats innenfor korrekturlesing, samt en utvidelse av tilbudet av språktjenester til kundene.

Økt behov for korrekturlesing blant kundene

Både Diction og Korrekturselskabet har opplevd økende etterspørsel etter korrekturlesing blant kundene sine. Korrekturselskabet vil fortsette som en selvstendig merkevare, og direktør for Korrekturselskabet, Martin Handberg, blir Head of Proofreading Department i Diction.

Martin Boberg, CEO i Diction, har følgende å si i forbindelse med oppkjøpet:

– Korrekturselskabet og Diction komplimenterer hverandres tjenester på en naturlig måte. Dictions spesialitet har vært oversettelse, mens Korrekturselskabet har lykkes i å bli danmarksmestre i korrekturlesing. Hos Diction ser vi frem til å ta over korrekturlesingsdelen i større grad og realisere det uutnyttede potensialet vi mener finnes i Korrekturselskabet. Med Dictions tilstedeværelse i Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island kan vi raskt gjøre korrekturlesingskonseptet internasjonalt."

Diction tilbød også korrekturlesing som en tjeneste før oppkjøpet, noe som vil gjøre det enkelt å implementere og bidra til utvidelsen av Korrekturselskabets drift og ordrevolum.

Korrekturselskabets vekstreise

Den danske virksomheten Korrekturselskabet ApS har siden 2014 levert korrekturlesing til over 4000 forskjellige kunder. Virksomheten drives digitalt fra www.erhvervskorrektur.dk og www.studiekorrektur.dk, og kundene er alt fra studenter til offentlige myndigheter og institusjoner. Korrekturselskabet samarbeider med over 50 frilanskorrekturlesere som Diction ser frem til å ønske velkommen og fortsette det gode samarbeidet med.

Tidligere CEO i Korrekturselskabet, Martin Handberg, har følgende å si om Korrekturselskabets fremtidige muligheter:

– Korrekturselskabet har gjennom flere år lykkes i å etablere seg i Danmark og gjøre seg synlige, med en plan om å ekspandere utenfor Danmarks grenser som et mulig trinn 2 i strategien. Dette kan nå realiseres på en naturlig måte i forbindelse med den nye løsningen, hvilket også bidrar til den store reisen Diction selv har foretatt.

Konsolidering av krefter og bruk av ny teknologi

I en tid med mer teknologi og økt konkurranse i språkbransjen er det på tide å slå seg sammen og på den måten stå klar til å ønske fremtiden velkommen med de beste forutsetningene:

Martin Handberg sier:

Målet for Korrekturselskabet har alltid vært å drive en agil og sikker virksomhet, samtidig som vi møter kunden i øyehøyde og leverer autentisk og tilstedeværende kundeservice. Dette har blitt en vellykket historie som nå er klar for et nytt kapittel, og for å innfri et større potensiale i en større sammenheng. Som leder av Korrekturselskabet har jeg holdt meg oppdatert på oversettelsesbransjen og fulgt nøye med på Dictions reise, også i dialog med Martin Boberg. Vi har vurdert at tiden nå er moden for å fortsette vekstreisen for begge selskapene.

Martin Boberg er enig og legger til:

– Vi kommer til å ha mer enn nok oversettelsesverktøy i fremtiden. Det vi kommer til å trenge er nye språkeksperter som kan verifisere oversettelser, tilføre nyanser og være kreative med språket. Målet er å gjøre det kult å jobbe med språk, og spesielt nisjespråk i en global sammenheng som for eksempel dansk, islandsk og grønlandsk.

Fakta om Korrekturselskabet:
Nettsteder: www.studiekorrektur.dk og www.erhvervskorrektur.dk
Omsetning i 2022: 3 millioner DKK
Resultat for året: 1,2 millioner DKK
4000 kunder
Startet i 2014, grunnlagt i nåværende form i 2016.

Overtagelsen av Korrekturselskabet er fullført, og virksomheten drives nå som en del av Diction ApS. Korrekturselskabet kan finnes på www.erhvervskorrektur.dk og www.studiekorrektur.dk.

For pressespørsmål, kontakt CEO Martin Boberg på [email protected] eller +45 22272868.

Flere artikler

Motta gratis tips, triks og tilbud.

Registrer deg for å motta e-poster der vi deler våre erfaringer og de siste nyhetene fra oversettelsesverdenen.

Diction AS
Postadresse: Bogstadveien 27 B
0355 Oslo
Norge
401 98 040
Org.nr.: 919 257 121
EAN: 5797200064202
visa mastercard vipps