Diction
Ring til 401 98 040
Phone Hours Weekend

Trenger du en oversettelse utført av en statsautorisert oversetter? Kontakt oss for et uforpliktende tilbud!

Vær oppmerksom på at det kan ta opp til 3-4 arbeidsdager før du mottar et tilbud. Les mer om hvorfor lengre ned på siden. 

Hva er en statsautorisert oversettelse?

En statsautorisert oversettelse er utført av en statsautorisert translatør som har fått utlevert en offentlig translatørbevilling, og som dermed er bemyndiget til å stemple og bekrefte med sin underskrift at oversettelsen er en fullstendig og nøyaktig gjengivelse av kildeteksten.

Når trenger man en statsautorisert oversettelse?

I de fleste land krever offentlige myndigheter, instanser og institusjoner at oversettelse av offentlige dokumenter og attester (se listen under for eksempler) skal utføres av en statsautorisert translatør. Dersom du er usikker på hva som kreves av dokumentet ditt, vil vi anbefale deg å ta kontakt med mottaker av dokumentet.

Under finner du eksempler på dokumenter som typisk må oversettes av en statsautorisert translatør:

firmaattester, vedtekter, fullmakter, kontrakter, skattedokumenter, arvedokumenter, tinglysninger, legeattester, dødsattester, saksdokumenter, navnemeldinger, adopsjonspapirer, vigselsattester, separasjonsbevillinger, skilsmissebevillinger, karakterutskrifter, vitnemål, arbeidsattester, kursbevis, fødselsattester, politiattester etc.


Få et tilbud hos Diction eller Autorisering.no

Hos Diction har vi utført statsautoriserte oversettelser siden 2011. Som et resultat av mange års arbeid med oversettelse av offisielle dokumenter har vi grunnlagt et datterselskap, Autorisering.no, som utelukkende fokuserer på autorisert oversettelse. Gå til www.autorisering.no for å få et tilbud på oversettelsen din. Vi kan også hjelpe deg hos Diction, men hos Autorisering.no finner du utdypende informasjon om hele prosessen som gjelder for autoriserte oversettelser. På Diction sin side kan du også lese mer om statsautorisert oversettelse, priser, levering og fremgangsmåten for bestilling. Bare scroll nedover på denne siden.


Priser

En statsautorisert oversettelse har ikke samme forløp som en normal oversettelse, og vi er derfor avhengig av å gjennomse dokumentet ditt sammen med en translatør før vi kan utarbeide et tilbud. Vi har derfor ikke mulighet for å oppgi pris på forhånd. Send oss dokumentet for å motta et uforpliktende tilbud.  Med andre ord er vår ordpris på 1,85 NOK for normale oversettelser ikke gjeldende her.

Apostille og notarius publicus (når dokumentet ditt skal brukes i utlandet)

Hvilke dokumenter trenger apostille?

Dersom et norsk offentlig dokument skal være gyldig for bruk i utlandet, må det påføres et apostillestempel. I forkant av påsettelsen av apostillestempelet, må dokumentet notarialbekreftes. Apostillestempelet er en legalisering av dokumentet og bekrefter at underskriften til notarius publicus er ekte.

Statsforvalteren setter apostille på (bekrefter lovligheten av) alle offentlige dokumenter fra Norge som blir oversatt til andre språk av statsautoriserte translatører.

Dokumenter som skal brukes i Norden, trenger IKKE apostillestempel, kun notarialbekreftelse. Les mer om notarialbekreftelse i neste avsnitt.

 

Hvilke dokumenter trenger notarialbekreftelse?

Alle oversettelser som skal legaliseres for bruk i utlandet, skal først notarialbekreftes. Notarius publicus bekrefter oversetterens underskrift, og dette gjøres i tingretten.

Dersom dokumentet ditt skal brukes i Norden, må det notarialbekreftes.

 

Ordinær legaliseringsprosess oppsummert

  • Etter at du har mottatt det ferdig oversatte dokumentet av oss i posten, skal dokumentet bekreftes av Notarius Publicus.
  • Deretter skal dokumentet legaliseres (apostillestemples) hos Statsforvalteren.

upload
Last opp dokumentene dine
offer
Du mottar et tilbud
text
Vi oversetter tekstene dine
mail
Du godkjenner elektronisk versjon
truck
Den fullstendige oversettelsen sendes i retur med posten

Beskrivelse av prosessen

  1. Du laster opp dokumentet ditt.
  2. Vi utarbeider et uforpliktende tilbud til deg.
  3. Vi utfører den statsautoriserte oversettelsen.
  4. Vi sender deretter en elektronisk versjon som du godkjenner.
  5. Etter din bekreftelse sendes den fysiske stemplede versjonen til din adresse.
  6. Dokumentet ditt er klart til bruk og påsettelse av apostille dersom det kreves.

Kvalitetssikring og levering

Vi mottar dokumentene dine elektronisk via hjemmesiden eller på e-post, som vi oversetter (etter din bekreftelse), og sender først som en elektronisk versjon. Den sertifiserte fysiske oversettelsen sendes derimot alltid i posten, siden den har et sertifisert stempel og oversetterens underskrift. Men før vi ekspederer det endelige dokumentet til deg, sender vi deg en elektronisk versjon av oversettelsen, slik at du kan se gjennom og godkjenne den før den stemples og sendes videre til deg.

Hvorfor tar det lengre tid å motta et tilbud på en statsautorisert oversettelse? 

Det kan ta opp til 3-4 arbeidsdager å motta et tilbud for en statsautorisert oversettelse. Du lurer sikker på hvorfor. I Norge skal man ta en egen eksamen for å bli en autorisert translatør i en gitt språkkombinasjon, og dette er en av grunnene til at det ikke eksisterer så mange translatører i Norge. Det finnes til og med noen språk man ikke kan oversette til, fordi det ikke har vært noen som har tatt eksamen i akkurat denne kombinasjonen. Derfor har det seg slik at selv om ditt dokument kun består av noen få setninger, så har dette fåtallet av translatører ofte flere oppdrag i kø som må fullføres før vi kan hjelpe deg.

Få et tilbud i dag

Dersom du ønsker et uforpliktende tilbud på en statsautorisert oversettelse av dokumentet ditt, ber vi deg laste opp en tydelig kopi av dokumentet på våre nettsider. Ring oss gjerne på +47 40 19 80 40  dersom du har noen spørsmål. 

Betal med kort eller Vipps

Vi tilbyr nettbetaling til private kunder.
visa mastercard vipps
Motta et uforpliktende tilbud

De beste i bransjen

Vår bedrift har kunder i mange land. Vi har behov for oversettelse av dokumenter til forskjellig språk, ofte med korte tidsfrister. Våre behov er alt fra juridiske avtaler, tekniske beskrivelser og mer uformell kommunikasjon. Diction er alltid tilgjengelig, leverer på avtalt tid og alltid særdeles nøyaktig, alt til en fornuftig pris. Terningkast 6.
Stian Aasen
Stian Aasen
Easy At Work AS
Trenger man noe oversatt så kan jeg fra vår erfaring trygt anbefale Diction. Her var det meget rask responstid og saksbehandling, og upåklagelig service hele veien. Prisen var meget vettuge og helt klart verdt det. Kort oppsummert så var hele prosessen en meget komfortabel kundeopplevelse, og til en lavere pris enn forventet på forhånd. Det er tydelig at her er det kundens ønsker som prioriteres og servicen vi fikk var upåklagelig.
Morten Berge
Morten Berge
Easy Movement AS
TV 2 har benyttet Diction til oversettelse av offentlige dokumenter til spansk. Autoriserte oversettelser ble levert raskt og med god kvalitet. Bestillingsprosessen var enkel, og vi fikk hurtig tilbakemelding og oppfølging. Kundeservicen oppleves som svært god.
Siv Lyslo Døssland
Siv Lyslo Døssland
TV 2 AS
10/10! Veldig fornøyd med tjenesten. Fikk dokumentet mitt oversatt, og raskt sendt til meg. De var hyggelige og serviceinnstilte.
Beatriz S,
Beatriz S,
Privatperson
Er veldig godt fornøyd med oversettingen av dokumentene, Fikk kjapt svar på forespørselen og de leverte i henhold til avtale.
Stein O.
Stein O.
Privatperson
Enestående og raskt levert! Fikk raskt svar på henvendelsen og raskt levert etter avtalen. Veldig fornøyd med oversettelsen som sto i stil til mine forventninger. Kommer helt klart til å bruke Diction neste gang også!
Venche J.
Venche J.
Privatperson
Diction AS
Postadresse: Bogstadveien 27 B
0355 Oslo
Norge
401 98 040
Org.nr.: 919 257 121
EAN: 5797200064202
visa mastercard vipps