Diction
Ring til 401 98 040
Hverdager fra 08.00 til 16.00

Studentpraksis hos Diction

Ser du etter en skreddersydd praksisplass som en del av universitetsutdanningen? Oversettelsesbyrået Diction tilbyr flere praksisplasser hvert semester, hvor du og din utvikling vil være i fokus.

Finn ut mer om dine praksismuligheter nedenfor:

Åpne praksisplasser

Salgs- og kommunikasjonspraktikant


Praksis

Som praktikant hos Diction vil du bli en del av vårt internasjonale team i hjertet av København. Nedenfor er en kort oppsummering av hva du får ut av en praksisplass hos Diction:

 • Et innblikk i dagliglivet i en internasjonal bedrift
 • En praksisplass med mye ansvar og mulighet til å jobbe selvstendig
 • Et ungt arbeidsmiljø i en bedrift i vekst
 • Månedlige lommepenger på 3000 DKK.
 • En skreddersydd praksisplass med varighet på 3-6 måneder
 • Gratis lunsj, snacks og drikke
 • Mulighet for ansettelse etter endt praksis
 • Skriftlig anbefaling ved avslutning av praksis

Struktur for praksisen

Vi setter vår ære i å gi våre praktikanter grundig opplæring. Praksisen starter med 1-2 ukers opplæring, hvor vi forbereder praktikanten til å kunne fortsette hos Diction etterpå, dersom både timing, talent og match er tilstede. Vi prioriterer at praktikanten får tildelt en mentor gjennom hele perioden med tanke på sparring og tilretteleggelse av arbeidsoppgaver. Praksisperioden tilpasses dine studier i tett dialog med oss, noe som gjør at du får fri når du har eksamen og forelesninger. Alle praksisplasser vil i stor grad kunne tilpasses praktikantens ønsker, interesser og ferdigheter. Vi holder evalueringer etter én uke, fire uker, halvveis i praksisperioden og igjen på slutten.

Diction tar praktikanter til våren og høsten

Vi har to team med praktikanter i året, som typisk består av 2 til 5 praktikanter. Første kull med praktikanter er om våren (starter i februar) og andre kull med praktikanter er om høsten (starter i august). Våre praksisavtaler går vanligvis over en periode på 3-6 måneder. All praksis skal inngå som en del av et studium, hvor praktikanten får praksisen godkjent som en del av studiet og får tildelt ECTS-poeng.

Høres det ut som noe for deg?

Ønsker du å høre mer om praktikantplassen eller søke uoppfordret, er du mer enn velkommen til å kontakte oss. Send oss ​​din CV, søknad og karakterutskrift til [email protected]. Husk å angi i emnefeltet hvilken praktikantplass du søker på.

Hvorfra har vi tidligere tatt inn praktikanter

Våre praktikanter kommer fra mange ulike utdanninger. Nedenfor kan du få en oversikt over noen av utdanningsinstitusjonene vi har hatt praktikanter fra:

 • Copenhagen Business School
 • Københavns Universitet
 • Cph Businesss Academy
 • Syddansk Universitet
 • Århus Universitet
 • Lunds Universitet
 • Roskilde Universitetssenter (RUC)
 • Mange flere

Sosiale aktiviteter

Hos Diction mener vi at det er viktig at stemningen på kontoret er god – et sted hvor alle trives og hvor alle bidrar med godt humør. Vi prioriterer å organisere sosiale aktiviteter, som fredagsbar, vinsmaking, DHL-stafett, brettspillkvelder, julelunsj og mye mer.

Bli bedre kjent med oss

Hvert år deltar Diction på karrièredager ved landets høyere utdanningsinstitusjoner. Her snakker vi med studenter og svarer på spørsmål om både heltidsstillinger, studentstillinger og praksisplasser. Diction har tidligere deltatt på messer ved en rekke utdanningsinstitusjoner som vi har et tett samarbeid med. Vi har tidligere deltatt hos følgende utdanningsinstitusjoner:

Århus Universitet
Syddansk Universitet
Roskilde Universitet
Copenhagen Business Academy
Lunds universitet (Agora-dagen)
Copenhagen Business School

Du kan lære mer om Diction og hverdagen på kontoret på våre sosiale medier:

Instagram.

LinkedIn

(Facebook)

Tidligere praktikanter

Kommentar fra Julie Munkø, HR-praktikant våren 2021

«Jeg begynte som HR-praktikant i januar 2021, da koronapandemien fortsatt var på sitt høyeste. I den forbindelse foregikk hele praksisen min online, noe Diction virkelig klarte å gjøre til en god opplevelse. Arbeidsoppgavene var veldig varierte, noe som tiltalte meg veldig. I tillegg var det en ekstremt god balanse mellom selvstendighet og teambaserte oppgaver, samt tilbakemeldinger og evaluering. Praksisperioden varte i 3 måneder, hvor jeg ble gitt mye tillit og ansvar, som jeg lærte mye av. Diction består av et ungt og harmonisk team, og stemningen på kontoret er god. Det sosiale elementet og den flate hierarkiske kulturen er uunnværlig!

Etter endt praksis ble jeg tilbudt en deltidsstilling som Vendor Manager, som jeg fortsatte med de resterende to årene av studiet. Etter endt studie er jeg veldig spent på å kunne fortsette på heltid i Diction som HR-sjef.»

Julie har oppnådd en mastergrad i bedriftsøkonomi og bedriftskommunikasjon, Cand.merc.(Comm.) ved CBS.

Kommentar fra Jens Preisler, praktikant som oversetter og tekstforfatter våren 2021

«Praksisen min hos Diction våren 2021 var en viktig del av utdanningen min. Jeg nøt friheten som følger med det å være praktikant hos Diction. Her kan man virkelig få ansvar og erfaring med mange typer arbeidsoppgaver, hvis man har mot til å si ja. Under praksisen fikk jeg erfaring innen blant annet markedsføring, oversettelse og tekstforfatting. Jeg fikk prøve ut teorier fra undervisningen i det virkelige liv og en avveksling fra universitetshverdagen med undervisning og eksamen – i tillegg fikk jeg også tilbud om studentjobb når praksisperioden var over. Og det hele foregår i kule omgivelser i sentrum med hjelpsomme og hyggelige kollegaer.»

Jens studerte til en mastergrad i engelsk ved Københavns Universitet.

Diction AS
Postadresse: Bogstadveien 27 B
0355 Oslo
Norge
401 98 040
Org.nr.: 919 257 121
EAN: 5797200064202
visa mastercard vipps