Diction
Ring til +47 401 98 040
Åpen til kl. 17.00

Maskinoversettelse

Oppnå billigere oversettelser og raskere levering med Dictions helautomatiske maskinoversettelse. For noen kunder kan det være en fordel å få utført en maskinoversettelse, som er etterredigert av en av våre oversettere. Er du i tvil om maskinoversettelse er det rette for deg? Ta kontakt med oss, og få en gratis profesjonell vurdering fra prosjektlederen vår.

Hva er maskinoversettelse?

Maskinoversettelser er en oversettelse som utføres automatisk fra ett språk til et annet. Det er flere fordeler og ulemper ved maskinoversettelse, og det er individuelt når det er hensiktsmessig med maskinoversettelse. Den store fordelen er at du kan oversette store mengder tekst veldig raskt, og i noen tilfeller sparer du en god del penger. En annen fordel med maskinoversettelse er at terminologien lagres og blir tilknyttet deg som kunde. På den måten får du på sikt mer kontinuitet i oversettelsene dine. Til tross for fordelene er det også mange en god del tilfeller der maskinoversettelse ikke vil være hensiktsmessig. I Diction vil prosjektlederen med glede utføre en slik vurdering når han eller hun oppretter et tilbud til deg - kostnadsfritt selvfølgelig.

Er maskinoversettelse det opplagte valget for deg?

Hvorvidt bestilling av maskinoversettelse er den rette løsningen for deg, er en profesjonell vurdering som vi ønsker å gjøre. Generelt brukes maskinoversettelse mest til enkle tekster, for eksempel kan det være e-postkorrespondanser til internt bruk, enkle produktbeskrivelser til nettbutikker, SEO-tekster, presentasjoner eller mer kompliserte tekster hvis du bare har behov for å forstå budskapet i det generelle innholdet.


Når bør du bruke maskinoversettelse?

I denne delen har vi forsøkt å skissere når det er en fordel å bruke maskinoversettelse i stedet for menneskelig oversettelse.

Vi anbefaler maskinoversettelse med påfølgende menneskelig korrekturlesing av følgende tekster

 • Brukeranmeldelser
 • Chat-meldinger fra kunder
 • Brukerforum
 • E-postkorrespondanser
 • Intern kommunikasjon
 • Manualer som skal oversettes for intern forståelse
 • Oppdateringer til sosiale medier
 • Tekster til ofte stilte spørsmål (FAQ)
 • Kunnskapsbase med stor mengde tekst
 • Enkle nettsidetekster, produktbeskrivelser, brukerveiledninger
 • Blogginnlegg

Her anbefales ren menneskelig oversettelse

 • Oversettelse av juridiske tekster
 • Finansielle tekster
 • Tekniske tekster
 • Annonser som skal trykkes
 • PR/nyhetsbrev

Eksemplene ovenfor er bare veiledende.

Maskinoversettelsen blir etterredigert av en korrekturleser

Som kvalitetssikring, vil maskinoversettelser fra Diction alltid bli korrekturlest. Korrekturleseren utfører en etterredigering der alle deler av oversettelsen blir gjennomgått, rettet og implementert. Alle våre korrekturlesere har minst en mastergrad og retter kun tekster på sitt eget morsmål.


Hva er prisen for maskinoversettelse?

I Diction ønsker vi å gi best mulige priser på oversettelse og for å holde det så enkelt som mulig, vi har laget en fast pris for hvert ord som blir oversatt. Vanligvis er prisen på maskinoversettelse fra 0,82 kr per ord. Prisene kan variere avhengig av språkkombinasjonen, filformatet og tidsfristen. Hvis du har en tekst i et redigerbart format (for eksempel Word), kan du gange antall ord med prisen per ord for å lage et overslag.

Ditt eget oversettelsesminne, rabatt på gjentakelser og integrering med systemet ditt

Med systemets oversettelsesminne kan vi lagre og oppbevare tidligere oversettelser for deg. Det gir deg raske og nøyaktige oversettelser der du ikke betaler to ganger for de samme oversettelsene. Du vil alltid være eieren av oversettelsesminnet, og opplysningene dine lagres bare så lenge du selv vil ha dem i systemet vårt. Du har derfor fleksibilitet til å kunne bytte oversettelsesleverandør, hvis du ønsker det. I mange tilfeller er det også mulig å opprette en fil som kan integreres med CRM-systemer, nettsteder, kodinger eller lignende, der det ellers ville vært en manuell jobb med innsetting av tekster. Vi støtter alltid våre kunder i deres interne oversettelsesforløp, dvs. den spesifikke måten du ønsker å bruke oversettelsene på. For en konkret vurdering av om vi også kan støtte ditt system, kan du kontakte vår prosjektleder og vi vil undersøke om det er mulig.

Betal med kort eller Vipps

Vi tilbyr nettbetaling til private kunder.
visamastercardvipps
Motta et uforpliktende tilbud

Ditt profesjonelle oversettelsesbyrå

Oversettelsesbyrået Diction er din språklige samarbeidspartner, enten du trenger oversettelse, korrekturlesing, tekstforfatting eller tolking. Byrået har kontor i København, Danmark. Fra kontoret vårt har vi siden 2010 hjulpet kunder med oversettelse i hele Nord-Europa. Vi har særlig spesialisert oss på oversettelser til og fra de skandinaviske språkene, slik at du trygt kan overlate tekstene til oss og forvente å få tilbake korrekte og språklig flytende oversettelser. For at du skal være sikker på å få oversettelse av høyeste kvalitet, har vi samlet bransjens dyktigste oversettere hos oss. Vi benytter oss utelukkende av morsmålsoversettere. Diction leverer profesjonelle språkløsninger til både private og bedrifter, og vi ser frem til å kunne hjelpe deg.
Diction AS
Postadresse: Bogstadveien 27 B
0355 Oslo
Norge
+47 401 98 040
Org.nr.: 919 257 121
visamastercardvipps